Over mij

Handen Samen (2662x860)

Wie ben ik?

Graag wil ik me voorstellen! Mijn naam is Yolande Derix. Vanuit mijn professie als ziekenverzorgende, met ruim vijfentwintig jaar ervaring, kom ik regelmatig in contact met mensen die de mantelzorg voor hun partner, ouder of kind op zich nemen en daarin voor zichzelf een stukje ondersteuning missen. Als professioneel coach voor mantelzorgers bied ik precies dat stukje ondersteuning en begeleiding.

 

De voordelen van Coaching

Het voordeel van coaching is dat je persoonlijke aandacht krijgt voor die punten waar jij tegen aan loopt. Coaching gebeurt op een manier die bij jou past, één op één. De één op één coaching vindt bij je thuis plaats, in je eigen vertrouwde omgeving.

Mijn ervaring is dat iedereen die gecoacht wordt, in relatief korte tijd een enorme ontwikkeling doormaakt, waarvan het effect op de lange termijn nog steeds merkbaar zal zijn. Coaching is helemaal op maat, gericht op jouw punten waar je mee worstelt. Bij coaching kun je niet onderuit zakken of de onderwerpen langs je heen laten gaan. Je wordt constant geprikkeld en uitgedaagd om verder te gaan. Je krijgt de tijd om deze aspecten op je eigen manier te onderzoeken en je eigen te maken. Het terugkoppelen van successen en punten die nog niet helemaal goed aanvoelen, geven de mogelijkheid om gericht verder te gaan in de ontwikkeling.

Mijn aanpak

Werken met mij betekent dat je een persoonlijk én individueel proces aangaat waarbij je de gelegenheid krijgt om, met behulp van diverse coachingstechnieken, jouw reeds aanwezige vaardigheden en kwaliteiten als mantelzorger verder te ontwikkelen. Tevens leer je ook nieuwe vaardigheden aan die, doordat zij door mij van feedback worden voorzien, steeds beter afgestemd raken op jou en degene die jij van mantelzorg voorziet. Ik bied je nieuwe inzichten aan en houd je met betrekking tot jouw hulpvraag af en toe de spiegel voor zodat je nieuwe oplossingen en nieuwe mogelijkheden voor jezelf kunt creëren. Werken met mij betekent niet alleen dat je de juiste vragen gesteld krijgt maar betekent ook dat je door mij geprikkeld wordt tot zelfonderzoek en zelfreflectie. Dit zorgt er voor dat je jouw hulpvraag kunt oplossen en de beste mantelzorger wordt die je maar kunt zijn. Ik ben ruim 25 jaar ziekenverzorgende. Een lange tijd… en toch zijn het de kleine dingen zoals een blik, een glimlach en een traan die ik van bewoners (meestal met dementieproblematiek) ontvang die maken dat ik nog steeds de voldoening voel die ik voelde toen ik met dit werk begon. Je kunt met mij het persoonlijke gesprek aangaan. Een afspraak voor een persoonlijk gesprek maak je via contact.

 

Omdat je er als mantelzorger niet alleen voor hoeft te staan

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com