WORD JIJ OOK ZO KRIEBELIG EN GEÏRRITEERD VAN ALLE TIPS?

Word jij ook zo kriebelig en geïrriteerd van alle tip s?Waarschijnlijk herken je het wel; in alle mogelijke situaties hebben anderen dé beste oplossing, een geweldig idee of dé best werkende tips om jouw probleem op te lossen.

 

 

En hoe goed bedoeld, lief en meelevend al deze oplossingen, ideeën en tips ook zijn, ze zullen NOOIT werken in jouw situatie.

 

 

Waarom NIET?

 

Op het moment dat iemand anders voor jou een oplossing, idee of tip heeft, is dit altijd de oplossing van de ander en niet van jou.
Zodra iemand jou een oplossing of een lijstje met tips aanbiedt, is je eerste reactie:
– Ja, maar….
– Wat als….
– Dat lukt mij toch niet….
– Dát is toch niks voor mij…..
– Denk jij echt dat ik dat kan? Nee……..

Al deze reacties hebben een weerstand in zich. Deze weerstand is heel logisch want een ander vertelt jou wat je moet doen om jouw probleem op te lossen.

 

Wat werkt WEL?

 

De enige manier die wel werkt is als de oplossing vanuit jezelf komt. Er wordt dan een appèl gedaan op je eigen, interne motivatie waardoor je wel open staat voor een oplossing.

Het voelt toch ook veel beter als je zelf een oplossing kunt bedenken voor jouw probleem?

 

Heel vaak weet je, onbewust de oplossing maar vaker ligt deze enigszins verstopt en verborgen in een ver hoekje van je brein.
Het is dan zeker prettig als je hulp van buitenaf krijgt om zelf tot je oplossing te kunnen komen.

Een waardevolle en efficiënte manier om tot je eigen oplossing te komen bij een probleem is het volgen van een coach traject. Tijdens dit coach traject stelt een coach vragen aan je en met de antwoorden kom je zelf bij het inzicht en antwoord van je probleem.
JIJ bent degene die het antwoord in zich heeft en weet wat passend en werkzaam is in jouw situatie. Juist het feit dat JIJ het antwoord geeft, maakt dat je 100% achter je oplossing staat. Er is geen twijfel of weerstand want het is jouw antwoord.Word jij ook zo kriebelig en geïrriteerd van alle tips?

 

Het is ook jóuw interne motivatie die zorgt dat er een verandering in je denken ontstaat. Deze verandering is een lange termijn verandering waar je nog heel lang plezier van zult hebben.

 

Want ook voor problemen die lijken op het eerste probleem, zal je onderbewustzijn een link leggen naar jouw eigen oplossing. Hierin schakelt jouw brein zelf :” Dit probleem herken ik, dit lijkt op een voorgaand probleem waarvoor “XYZ”de oplossing was. Wellicht kan ik nu weer een oplossing bedenken die lijkt op de vorige oplossing”.

 

Dit is een positieve bijkomstigheid als jezelf tot een oplossing voor een probleem komt. Elke positieve eigen oplossing is een succes voor je eigen brein en dat is weer positieve voeding om creatief verder te denken bij volgende problemen.

 

 

Heb ik je brein weten te prikkelen? Graag nodig ik je uit om samen hierover van gedachten te wisselen.
Vul je gegevens in en ik neem op heel korte termijn contact met je op.

Yolande Derix – De Mantelcoach Word jij ook zo kriebelig en geïrriteerd van alle tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com