WATER, we vergeten vaak hoe belangrijk het is om voldoende water te drinken.

WaterHoe vanzelfsprekend is het voor ons om de kraan open te draaien en dat daar heerlijk, helder en drinkbaar water uitstroomt? We kunnen er continu over beschikken en toch vergeten we vaak om voldoende water gedurende de dag te drinken. Voordat ik je een beetje de theorie mee inneem, wil ik je eerst een gewetensvraag stellen:” Hoeveel water drink jij op een dag?

Een volwassen mens bestaat voor zo’n 70% uit water. Het bloed bestaat voor 85% uit water, je hersenen voor 75%, je longen voor 90%, je huid voor 80%. Je botten bestaan voor 24 % en je spieren voor 75% uit water.

Hiermee wil ik meteen de link leggen naar het belang van voldoende water drinken gedurende de dag. Al dat water wat ons lichaam bevat, wil graag ververst worden. Drink je 1 liter water op een dag, dan duurt het bijna een maand voordat alles ververst is. Waarschijnlijk zul je de buitenkant van je lichaam vaker dan 1x per maand reinigen. 🙂  Gemiddeld wordt gesteld dat je per 30 kg lichaamsgewicht 1 liter water dient te drinken om een optimale inwendige verversing te realiseren. Dit betekent dus bij een lichaamsgewicht van 75 kg dat je minimaal 2,5 liter water zou moeten drinken. Even terugkomen op de eerder gestelde gewetensvraag. Je kent je gewicht.. .. Drink je ook voldoende?

 

WaterAl dit water in je lichaam heeft diverse functies:
– Je organen bestaan voor een zeer groot gedeelte uit water
– Je organen hebben naast eiwitten en andere bouwstenen vooral zuiver water nodig. (Dus géén koffie, alcohol of frisdrank!)
– Je lichaam beweegt, dus ook jouw spijsverteringskanaal. Hiervoor is voldoende water nodig om de afvalstoffen kwijt te kunnen raken.
– Je lichaam maakt continu nieuwe cellen aan en verbruikt constant brandstof. Ook hiervoor is water nodig om te kunnen aan- en afvoeren.

Door gedurende de dag voldoende te drinken, draag je preventief bij aan het onderhoud van je lichaam.
Ook wil ik graag terugkomen op een rapport van het WGO (Wereld Gezondheids Organisatie). Daaruit blijkt dat 70% van de gezondheidsklachten verband houden met voeding en leefstijl. => Dat betekent in een wachtkamer bij de huisarts dat 7 van de 10 patiënten door bewuster en gezonder te leven NIET in de wachtkamer had hoeven zitten. Bizar, niet waar?
Dus door bewust gezonde voeding, voldoende water drinken gedurende de dag en minimaal 30 minuten lichaamsbeweging per dag, draag je positief bij aan je eigen levenskwaliteit. => Preventie is een cadeau wat je NU aan je lichaam geeft, maar pas over een aantal jaar uitpakt!

 

Heb je na het lezen van dit blog vragen over jouw leefstijl en hoe je mogelijk dingen positief kunt veranderen? Neem dan contact met me op.  06-16232690

 

Yolande Derix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com