OMDENKEN TIJDENS VERZUIM LEIDT DIRECT TOT GROTE KOSTENBESPARING

Vele werkgevers en medewerkers zijn al jarenlang gewend om tijdens (ziekte)verzuim te denken vanuit beperkingen. Een medewerker is ziek en kan daardoor niet ( volledig) zijn taken en werkzaamheden uitvoeren.

Het is nú tijd dat we tijdens verzuim leren omdenken.

Tijdens mijn opleiding tot Coach Inzetbaarheid heb ik geleerd om verzuim vanuit het mogelijkheden perspectief te benaderen. In plaats van te denken “Wat kan een medewerker niet en kan daardoor zijn contracturen niet werken” is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te kijken wat een medewerker nog allemaal wél kan.

  • Als de medewerker niet aan het werk is, wat doet hij dan thuis? Kan hij zitten, lopen, draaien, tillen, bukken, knielen, lezen, concentreren enz?
  • Welke ADL (Activiteiten van het Dagelijkse Leven) voert de medewerker thuis uit? Deze kunnen dan ook uitgevoerd worden bij de werkgever.

  • Wat doet de medewerker thuis om de beperkingen op te heffen of de belastbaarheid te verbeteren?

Door deze vragen te objectiveren, wordt meteen duidelijk wat een medewerker wél kan en kan een Plan van Aanpak geformuleerd worden.

Dit vergt natuurlijk van de werkgever ook omdenken: Welke taken en werkzaamheden kan ik deze medewerker aanbieden zodat hij de uren volgens contract binnen onze organisatie   aanwezig kan zijn en zich nuttig voelt?

Het is voor elke werkgever en medewerker bekent dat hoe langer het duurt voordat de medewerker weer op de werkvloer komt, des te moeilijker het voor hem is én voelt.  Door de medewerker te blijven verbinden met zijn taken en werkomgeving, al dan niet aangepast, levert dit direct een win-winsituatie op voor alle betrokken partijen.

Neem voor meer informatie contact met me op:

“Als Coach Inzetbaarheid  i.o. denk ik niet vanuit de traditionele beperkingen maar in mogelijkheden en oplossingen. Dit leidt direct tot een win-win situatie voor zowel de werkgever als de medewerker”.

Yolande Derix, De Mantelcoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com