MIDDAGPAUZEWANDELING VAN ONSCHATBARE WAARDE

 

Afschakelen van alle hectiek van de dag is van groot belang om overbelasting van medewerkers te voorkomen.

 

Rond het middaguur zie ik vaak groepjes collega’s een blokje om lopen. Een enkele keer zelfs wordt harde wind en regen getrotseerd.

De Medewerkers zijn dan even helemaal los van hun werkplek en uit de werkdruk door te gaan wandelen tijdens de middagpauze

 

 

Naast het loskomen van de werkdruk heeft de middagpauzewandeling ook een belangrijke sociale factor; collega’s hebben de tijd en de ruimte om over niet werkgerelateerde onderwerpen te praten en het gesprek kan langer duren dan het oppervlakkige ”Hoe gaat het met je? bij de koffieautomaat. Juist de sociale factor wordt vaak onderschat. Een collega die of op het werk of in de privésituatie moeilijkheden ervaart, kan zijn hart luchten wat er zeker voor zorgt dat deze medewerker zich gehoord en gesteund voelt. Hiermee herstelt de ervaren (werk) druk zich en komt de collega terug in balans.

 

Collega’s hebben onderling ook een signalerende functie.

Het valt meteen op als een collega normaal altijd enthousiast mee loopt in de middagpauze en nu dag na dag verstek laat gaan.

Hoe collegiaal voelt het dan als de andere collega’s tijd voor je vrij maken en écht vragen hoe het met je gaat? Er kunnen altijd omstandigheden of redenen zijn dat de betreffende collega niet zelf aan de bel trekt als er ergens iets niet lekker loopt.

Des te waardevoller is het dan dat collega’s dit opmerken en er ook iets mee doen.

 

Als Coach Werkplezier  i.o. denk ik graag met u mee:

  • Wat is er nodig om uw medewerkers het werkplezier en levensgeluk (weer) te laten ervaren?

  • Hoe krijgt de medewerker zijn betrokkenheid en bevlogenheid weer terug?

  • Waardoor wordt de intrinsieke motivatie weer geprikkeld?

 

Yolande Derix

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com