VOEL JIJ JE ALS MANTELZORGER OOK NIET GEWAARDEERD?

Waardering voor de mantelzorgerWaardering en erkenning zijn twee gevoelens die iedereen graag ontvangt. Waardering om WIE je bent, om WAT je doet en waardering HOE je iets doet. En ondanks dat het natuurlijk het allerbelangrijkste is hoe je jezelf waardeert en liefhebt, krijgt iedereen graag een complimentje, schouderklopje of positieve knipoog. 

Maar als ik het heb over waardering, vind ik dat er een hele grote groep Nederlands NIET de waardering krijgen die ze verdienen. Hiermee bedoel ik alle mantelzorgers die Nederland rijk is.

Mantelzorgers die liefdevol en belangeloos ondersteuning, verzorging of verpleging bieden aan hun naaste. Dit kan een ouder, partner, kind, broer/zus maar ook vriend(in) of buren zijn. Om de rol van mantelzorger vraag je niet; deze komt op je pad zodra je geliefde meer ondersteuning, verzorging of verpleging nodig heeft.

 

Meestal bouwt het mantelzorgen zich ongemerkt op tot er een moment komt waarop je denkt: “He, hoeveel uur in de week bied ik deze ondersteuning of zorg nu eigenlijk? Ik merk dat het me stiekem steeds meer energie gaat kosten. Mijn batterij raakt leeg en ik zie geen mogelijkheid om op te laden.”

Vaak ben je mantelzorger NAAST een drukke agenda zoals gezin, werk, huishouden, sociale afspraken en hobby’s. Je ziet dat je als mantelzorger vaak een volleerd acrobaat bent om alle ballen in de lucht te houden.

En het meest vreemde is dat je wel waardering krijgt binnen je gezin, op het werk of binnen de vriendengroep. Maar het bieden van mantelzorg wordt door velen als bijna vanzelfsprekend aangenomen.

 

Want ben eens eerlijk; hoe vaak geef jij een mantelzorger een complimentje over de mantelzorgtaken die worden uitgevoerd?     Waardering voor de mantelzorger

 Ik wil me als Mantelcoach dan ook hardmaken voor mantelzorgers. Dat je de waardering en erkenning krijgt die je verdiend. Door aandacht te geven aan al het belangrijke, liefdevolle werk dat wordt verzet door alle mantelzorger. Maar ook door mantelzorgers te coachen zodat ze “alle ballen in de lucht kunnen blijven houden”.

Dat is toch wat je als mantelzorger wil?                                                            Zolang als mogelijk op een geduldige, warme, liefdevolle manier de mantelzorgtaken uitvoeren zodat de zorgvrager zolang mogelijk in de vertrouwde thuissituatie kan blijven wonen. Hierin ondersteun ik je graag!

 

 

 

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Bel of mail me voor het plannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

 

Yolande Derix – De Mantelcoach Waardering voor de mantelzorger

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com