LEEF JE EIGEN DROOM!

 

Iedereen zal het herkennen.. .. .. dromen die je als kind hebt. Brandweerman, astronaut, professor. Super puur, maar niet altijd even realistisch volgens “de grote mensen”. Ook als (jong) volwassenen heeft iedereen een droom.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Bij welke droom brandt jouw innerlijke vuur harder, gaan je ogen glimmen en komt er een grote glimlach op je mond? Is dat van een mooie carrière (switch), een flitsende auto, een verre exotische reis of een prachtig huis?

 

Wat doe je met deze droom, blijft het een droom of kom je in actie?

 

 

 

Mag ik je meenemen op mijn reis hoe mijn droom werkelijkheid wordt?

 

Vanuit mijn functie als ziekenverzorgende bij ouderen met de diagnose Dementie kom ik in contact met mantelzorgers. Tijdens mijn vrijwilligerswerkzaamheden als coördinator van het Alzheimercafé Venlo ontmoet ik maandelijks mantelzorgers en vanuit datzelfde Alzheimercafé leid ik samen met een andere gesprekspartner een gespreksgroep voor mantelzorgers die zorgen voor hun naaste met Dementie.

Vanuit deze drie functies ontmoet ik telkens mantelzorgers die oververmoeid, overbezorgd of overbelast (dreigen te) raken.

DAT MOET ANDERS KUNNEN, dacht ik. Voor deze doelgroep ga ik me inzetten en als coach een ondersteuning aanbieden en op deze manier het verschil kunnen maken voor de mantelzorger.

 

MIJN DROOM WAS GEBOREN.!.

 

Wat had ik nodig om deze droom te verwezenlijken?

Naast mijn afgeronde coachopleiding en ervaring met mantelzorgers was het noodzakelijk dat ik als Mantelcoach zichtbaar werd. Dus ontstond er een logo, visitekaartjes, folders, website. Flink wat creatief denkwerk met een mooi eindproduct tot gevolg.

 

Zichtbaar zijn betekende voor mij ook daadwerkelijk naar buiten treden: zorgen dat de folders in de omgeving verspreid werden, afspraken maken met partijen om elkaar te versterken en aan te vullen, naar netwerk bijeenkomsten en evenementen.

Vooral dat laatste onderdeel was een persoonlijke hindernis voor mij om te nemen.

 

Immers, ik wil als coach mantelzorgers ondersteunen en coachen. Het hoeft voor mij niet perse om ergens in het middelpunt van de belangstelling te staan. Daar heb ik ook lange tijd tegen aan gehikt. Tot het moment dat er een coach op mijn pad kwam en me naast alle coach vaardigheden die ik bezit ook Marketingvaardigheden leerde.

 

Er ging een hele nieuwe wereld voor me open.

 

Gesprekken waar ik eerder als een berg tegenop zag, ga ik nu vol zelfvertrouwen tegemoet. Met goede tools en voorbereiding, logisch verstand én vertrouwen in mijn eigen kracht kan ik nu elke uitdaging aan.

Ik heb een droom en ben volop in actie om deze droom te verwezenlijken. Ondanks dat anderen soms beren op de weg zien en zich afvragen Moet je dit wel doen? Geef je je zekerheid hiervoor op?

Dan kan ik volmondig JA! zeggen. Ik weet dat dit mijn passie is. Hier gaat mijn hart sneller van kloppen. Mijn innerlijk vuur laait op, mijn ogen fonkelen en ik praat vol enthousiasme over mijn praktijk.

 

Dan is het ook MIJN verantwoordelijkheid om voor de volle 100% hiervoor te gaan en te zorgen dat mijn droom uitkomt.

Dit is mijn droom. Hoe zit het nu met jouw droom?                                                                                    

Droom jij je droom of leef jij je droom? Wat heb jij nodig om je droom te verwezenlijken?

Wacht je af totdat “de goden je goed gezind zijn” of kom je zélf in actie, neem je jouw eigen verantwoordelijkheid dat je droom uitkomt?

Een bekende quote van Walt Disney is: If you can dream it, you can do it.

 

 

Een droom werkelijkheid laten worden betekent dat je goed nadenkt over wat je wil, wat je er voor nodig hebt, wie je bij deze droom kan ondersteunen, welke  randvoorwaarden nodig zijn om de droom werkelijkheid te laten worden, goed voorbereiden en het plan super goed uitwerken

Laat anderen maar de beren op de weg zien en volg je hart want dat klopt altijd!!

 

 

Yolande Derix

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com