DE COMBINATIE VAN MANTELZORG EN WERK IS STEEDS VAKER EEN PROBLEEM


De combinatie van mantelzorg en werk wordt steeds vaker een probleemDe druk op mantelzorgers, dus ook op werkende mantelzorgers, neemt toe!

In het Noord Hollands Dagblad van zaterdag 9 september 2017 stond een artikel over mantelzorgers dat meteen al mijn aandacht vastgreep en opeiste.

Een artikel waarin veel mantelzorgers zich kunnen herkennen omdat zij (zeer) regelmatig in de spagaat komen tussen de combinatie van mantelzorgtaken thuis en de werkzaamheden voor de baas.

 

Gelukkig komt er steeds meer aandacht én besef dat juist de mantelzorgende medewerker steeds vaker in de mangel komt. Door het toenemende aantal mantelzorgers, groeit ook de groep van werkende mantelzorgers.

 

Enerzijds vraagt de thuissituatie heel veel aandacht, energie en zorgen. Want als je partner, je kind, je ouder(s), broer of zus ongewild in een medische situatie terecht komt is het zéér menselijk dat je deze zorgtaak op je neemt en er samen het beste van maakt.

Het beste ervan maken is een traject dat heel veel tijd en energie vraagt van de mantelzorger. Vooral dat laatste zorgt er voor dat de mantelzorgende medewerker zich overbelast en oververmoeid voelt.

De laatste cijfers geven aan dat 62% van de werkende mantelzorgers problemen ervaart in het combineren van zorg en werk.

 

Anderzijds vraagt ook het werk zijn tijd en energie van de mantelzorgende medewerker. Net zoals alle collega’s zet ook de mantelzorgende medewerker zijn beste beentje voor tijdens het werk:

  • Om de productie te halen

  • Ze willen geen fouten maken ondanks verminderde concentratie

  • Om te zorgen dat het werk gedaan is

  • Te zorgen dat de afgesproken targets gehaald worden.

Als ik dan op het einde van het artikel een zin lees, uitgesproken door een onderhandelende werkgever tijdens een mogelijke aanpassing in de CAO regeling voor mantelzorgers “We snappen wel dat werknemers er behoefte aan hebben, maar wat hebben wij er mee te maken dat een werknemer iemand in zijn omgeving heeft die ziek is?” dan schiet elke vezel in mij volledig in de weerstand.

 

Welke werkgever doet in deze tijd, überhaupt in elke tijd, bovenstaande uitspraak?

Naar mijn idee kan toch geen enkele werkgever ontkennen dat medewerkers het grootste kapitaal van een onderneming zijn.

 

Is het dan ook niet het meest logisch om SAMEN zo goed mogelijk voor elkaar (= kapitaal) te zorgen?

Natuurlijk is het niet alleen de verantwoordelijkheid van de werkgever. Ook de medewerker zal bij zichzelf na dienen te gaan:”Doe ik alles wat in mijn vermogen ligt om de combinatie van zorg en werken in balans te houden?”

 

Juist deze gedeelde verantwoordelijkheid zorgt voor:De combinatie van mantelzorg en werk is steeds vaker een probleem

  • Waardering en respect voor elkaar

  • Inlevingsvermogen

  • Positieve werkhouding

  • Werkplezier

Laat de combinatie “de werkende mantelzorger, inzetbaarheid én werkplezier” nou net de onderwerpen zijn waarvoor ik mij inzet en waarin ik me heb gespecialiseerd in mijn coachpraktijk De Mantelcoach.

 

 

Graag ga ik de uitdaging aan om met u van gedachten te wisselen over deze onderwerpen. U kunt door middel van onderstaande veld contact met mij opnemen.

 

Yolande Derix  De combinatie mantelzorg en werk  is steeds vaker een probleeme

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com