2018; MINDER VERZUIMKOSTEN EN HOGERE PRODUCTIVITEIT BINNEN UW ORGANISATIE

Met het nieuwe jaar voor de deur zult u de doelen voor de organisatie op papier hebben staan. De doelen voor het komende jaar en een  meerjarenplan. Eén van die doelen zal ongetwijfeld kostenreductie zijn.

Daar kan ik u bij helpen!

 

U zult het met me eens zijn dat uw medewerkers het meest waardevolle en kostbare kapitaal binnen de organisatie is. Het zijn immers de medewerkers die het visitekaartje naar de omgeving is, voor de productiviteit zorgen en daarmee de inkomstenbron zijn voor de organisatie.

 

Des te wranger is het dat ook juist de medewerkers voor de hoogste kostenpost binnen de organisatie zorgen. Een zieke medewerker brengt niet alleen de verzuimkosten met zich mee.  Ook de vervanging binnen het team en het hele team aan mensen (ARBO dienst, UWV, therapeuten, ergonomische aanpassingen)  die er weer voor moeten zorgen dat de medewerker weer hersteld, kosten heel veel geld.

 

2018; minder verzuimkosten en hogere productiviteit

 

Dit kan ook anders!

 

Is het bij u bekend dat bij bijna 75% van de verzuimmeldingen ziekte niet de primaire oorzaak is? Ik noem het ook nadrukkelijk verzuim vanwege de primaire oorzaak.

 

Bijna 75% van de verzuimaanvragen heeft als primaire oorzaak geen ziekte maar een afgenomen inzetbaarheid van de medewerker.

De oorzaak van de afgenomen inzetbaarheid ligt bijvoorbeeld in

  • een verminderde werksfeer op de afdeling
  • het niet eens zijn met een verandering binnen de organisatie
  • onvrede in de thuissituatie door relatie problemen of financiële problemen
  • onbalans door mantelzorgtaken.

 

Hoe waardevol is het voor u als de inzetbaarheid van uw medewerker op peil blijft?

Zodra u merkt dat bij een medewerker de productiviteit en inzetbaarheid afneemt is het raadzaam om preventief in gesprek te gaan. Dat zult u als goede leidinggevende namelijk meteen opmerken!

Als tijdens het preventieve gesprek de primaire oorzaak van de afgenomen inzetbaarheid  bekend is, kan specifiek daar actie op ondernomen worden. Daarmee voorkomt u verdere afname van de productiviteit en inzetbaarheid PLUS u voorkomt dat uw medewerker écht lichamelijke en/of geestelijke klachten gaat ontwikkelen.

 

De meeste hoofdpijn, nek-, schouder- of rugklachten zijn niet de primaire reden van het verzuim => ze zijn het gevolg van het negeren van eerdere signalen die wijzen op onvrede op het werk of in de privésituatie.

 

Zodra de klachten ontstaan, voelt de medewerker zich ook echt ziek. Dat is  de reden om verzuimverlof aan te vragen. (Of de medewerker meldt zich ziek, zoals dat “vroeger” genoemd werd.)  Er wordt dan direct gekeken hoe deze hoofdpijn, nek-, schouder- of rugklachten opgelost kunnen worden. Binnen een paar weken is uw medewerker weer aan het werk.

 

SUPER zou je denken…….

Echter aan de primaire oorzaak is voorbij gegaan en na een aantal weken valt uw medewerker weer uit op klachten. De symptomatische benadering draagt niet bij aan het oplossen van het primaire probleem.  En u komt samen met de medewerker in een vicieuze cirkel terecht die heel veel pijn, ongemak, frustratie, onbegrip EN geld kost.

 

Zoals gezegd, dat kan anders

 

Door mijn functie als coach , in combinatie met de tools die ik bezit als coach inzetbaarheid en coach werkplezier, ga ik graag met u een persoonlijk gesprek aan. Samen bekijken we waar de schoen wringt en maak ik middels maatwerk een plan per (dreigende) verzuimmedewerker. minder verzuimkosten en hogere productiviteit

 

 

Mag ik samen met u één doel voor 2018 realiseren?

  • Minder verzuimkosten en een hogere productiviteit binnen uw organisatie.

 

Ik kijk er naar uit om u de mogelijkheden uit te leggen in een persoonlijke ontmoeting!

 

 

Yolande Derix minder verzuimkosten, hogere productie

De Mantelcoach

06-16232690

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com